mandag 21. mars 2011

Behov for fransk !!

Nyhetsbildet fra det siste året bør ha gjort mange oppmerksomme på en ting. Fransk språk har en stor nytteverdi internasjonalt.

Den frankofone verden som bare blir større og større (nå 75 medlemmer) har vært i mediabildet i flere sammenhenger det siste året. La meg nevne noen kjente eksempler (flere ukjente kunne nevnes): Kongo RDC, Haïti, Elfenbenkysten, Tunis, Egypt (medlem av frankofonien), Marokko og Algeri. Og nå med innsatsen i Libya.

I tillegg kunne jeg nevne forhold i nesten ukjente frankofone land i Norge hvor det skjer mye i disse dager - valg f.eks. - som i Niger, Mali eller Benin, for ikke å glemme Tsjad.

På en måte kan man si at hele den frankofone verden er i bevegelse. Gamle diktatorer/presidenter skal erstattes; og det skaper uro og vanskelige situasjoner samtidig som mange ser også muligheten til en ny demokratisk utvikling.

Spennende tid og utviklling! Det er også viktig at vi priviligerte her i nord følger godt med og støtter de gode kreftene, men det krever også at vi er godt og riktig informerte, og der kommer behovet for å kunne fransk. Noe nesten ingen norske journalister kan lenger... noe å tenke på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar